advies en projectmanagement cultuur en cultureel vastgoed

Over Alpha Adviseurs

Alpha Adviseurs is sinds 2012 de adviespraktijk van Eltje de Klerk. Als ervaren projectmanager en adviseur geeft Eltje de Klerk op inspirerende wijze leiding aan projecten in de culturele sector.

Eltje de Klerk is in staat om mensen en werkvelden op een enthousiasmerende manier met elkaar te verbinden. Dat doet zij ook met succes in complexe krachtenvelden waarin verschillende belangen een rol spelen.
Eltje de Klerk is associé bij BMC Advies en werkt daarnaast ook samen met andere bureaus en specialisten.


Bestuurlijk actief in de culturele sector

Eltje de Klerk is naast Alpha Adviseurs bestuurlijk actief in de culturele sector. Zij is sinds augustus 2021 lid van de Benoemingsadviescommissie van de Raad voor Cultuur.

Tot oktober 2021 was Eltje de Klerk vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten (AHK) en voorzitter van de Remuneratie-commissie. De AHK bestaat uit de Academie van Bouwkunst, de Academie voor Theater en Dans, de Breitner Academie, het Conservatorium van Amsterdam, de Nederlandse Filmacademie en de Reinwardt Academie.

Tussen 2014 en 2020 leidde Eltje als voorzitter van de jury van de Nationale Evenementenprijzen het beoordelingsproces voor deze prijzen. Eerder was zij lid van de redactieraad van de Barometer Maatschappelijk Vastgoed (2013 – 2016), voorzitter van de Commissie Festivals van Fonds Podiumkunsten (2008 – 2012), voorzitter van de Commissie Zomerfestivals van Rotterdam Festivals (2005 – 2007) en extern adviseur van de Commissie Amateurkunst en Cultuureducatie van de Raad voor Cultuur (2001 – 2003).

“Mijn ervaring is dat Eltje de Klerk creatief meedenkt en uitstekende resultaten levert, ook als er grote tijdsdruk op een project zit.”

-Hans van Soelen, Hoofd Culturele Zaken gemeente Utrecht